27 июн. 2008 г., 15:22

Лято 

  Поэзия
750 0 14

Птиците вият гнезда от надежди.

Щъркели кацат от врата на врата.

Паяци шетат сред лепкави прежди,

а с утрото раждат се нови слънца.

 

Разцъфнаха вече пролетни пъпки.

С живот натежали са сивите жици.

Отмерва сезонът началните стъпки

и всеки си търси белите лястовици.

 

През лятото светът е място вълшебно.

Морето ни сякаш не е просто вода

и всичко, което е иначе земно,

декор е на приказка, а любовта - детска игра.

© Леонид Стоянов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??