8 сент. 2009 г., 13:30

Лято-Есен 

  Поэзия » Другая
612 0 10

Есен е. Скоропостижно
свърши лятото за мен
и е празно, неподвижно,
дъжд се рони уморен.

Кротко вятърът се гуши,
не помръдва даже лист -
сякаш в арфата заслушан
чакащ своя ред артист.

На изгубеното време
във мехурчето се свих
и се чувствам като семе,
ненаписан още стих.

Кехлибареното лято
с пеперудени криле
още пърха като ято,
още мърда със хриле...

Но вали, вали, прелива
и потича в мене есен -
лятото ми си отива,
за да се превърне в песен.

© Тет Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??