8.09.2009 г., 13:30 ч.

Лято-Есен 

  Поезия » Друга
607 0 10

Есен е. Скоропостижно
свърши лятото за мен
и е празно, неподвижно,
дъжд се рони уморен.

Кротко вятърът се гуши,
не помръдва даже лист -
сякаш в арфата заслушан
чакащ своя ред артист.

На изгубеното време
във мехурчето се свих
и се чувствам като семе,
ненаписан още стих.

Кехлибареното лято
с пеперудени криле
още пърха като ято,
още мърда със хриле...

Но вали, вали, прелива
и потича в мене есен -
лятото ми си отива,
за да се превърне в песен.

© Тет Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??