21 сент. 2022 г., 20:45

Лятото винаги при мен се завръща 

  Поэзия » Другая
208 2 3

На ръба на тази въздишка, с която
аз изпращам своето циганско лято,
се поклаща сякаш небрежно овесен
един нежен копнеж по пъстрата есен.

 

Докато чакам лятото да се върне, 
есента ще посрещна, ще я прегърна
с очи ще я пия, ще ѝ се любувам
и с пръсти дъждовни ще я нарисувам.

 

И не, няма да стена, да се оплаквам,
а докато своето лято очаквам,
ще бъда щастлива с каквото си имам-
било цветна есен, било снежна зима.

 

Защото в животът ми шарен, променлив,
едно ми е сигурно и неизменно:
лятото винаги при мен се завръща
все по-топло, по-мое и ме прегръща.
 

© Ива ВалМан Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Красива творба! Хареса ми!
  • Всеки сезон е хубав, но Лятото си има в сърцето ни дом.
    Поздрави!
    Успех!
  • Харесва ми! Прекрасно послание и любов към всички сезони. Защото всеки един си има собствена песен, и чар!
Предложения
: ??:??