29 февр. 2020 г., 07:52

Лъжица 

  Поэзия » Другая
762 1 1

Прииждат вълните на делника,

покачва се бързо нивото. 

В устата белее се зелникът,

в очите изгасва животът.

 

Полюшват се в тремор син лодките,

говорят си нещо с водата.

Зли чайки прелитат наоколо

и грабят без срам тишината.

 

Последните слънчеви заници.

Пробягва червена искрица.

Разгръщам морските страници.

Изгребвам морето с лъжица.

© Илиян Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??