Ти подаде ми ръка,
когато любовта ме рани.
Често спомням си за това -
как си вярвахме аз и ти.
Тайните си ти разкрих -
твоите от другите скрих.
До гроб обещах да ги пазя
и приятелството ни вечно да запазя.
Минавах пред теб и откъсвах бодли,
след мен на чисто да минеш ти.
За теб откъсвах и цвете -
единствена беше в сърцето.
Беше една,
беше ми като сестра.
Но представа си нямах дори,
че говореше само лъжи.
Колко ли пъти си се присмивала
на моите добри дела.
Вечер спокойно си заспивала,
а аз поемах всяка вина.
Какво си искала от мене
не можах да разбера.
И играеше си през цялото време
на приятелка добра.
Слънцето и луната
бях готова да ти дам.
Все още ти чета писмата,
а ти моите дали пазиш - не знам.
Истинска ли е била
твоята усмивка всеки ден?
Бях ли за теб най-добра,
както ти за мен.
Любимата ти играчка бях, може би,
която стискаше силно в ръце.
Не знаеше ли, че ме боли,
защото не съм плюшено мече.
© Катя Бобойчева Все права защищены