25.12.2010 г., 22:17 ч.

Любима играчка 

  Поезия » Друга
1116 0 0

Ти подаде ми ръка,

когато любовта ме рани.

Често спомням си за това -

как си вярвахме аз и ти.


Тайните си ти разкрих -

твоите от другите скрих.

До гроб обещах да ги пазя

и приятелството ни вечно да запазя.


Минавах пред теб и откъсвах бодли,

след мен на чисто да минеш ти.

За теб откъсвах и цвете -

единствена беше в сърцето.


Беше една,

беше ми като сестра.

Но представа си нямах дори,

че говореше само лъжи.


Колко ли пъти си се присмивала

на моите добри дела.

Вечер спокойно си заспивала,

а аз поемах всяка вина.


Какво си искала от мене

не можах да разбера.

И играеше си през цялото време

на приятелка добра.


Слънцето и луната

бях готова да ти дам.

Все още ти чета писмата,

а ти моите дали пазиш - не знам.


Истинска ли е била

твоята усмивка всеки ден?

Бях ли за теб най-добра,

както ти за мен.


Любимата ти играчка бях, може би,

която стискаше силно в ръце.

Не знаеше ли, че ме боли,

защото не съм плюшено мече.

© Катя Бобойчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??