Любов, любов, дойде при мен
в нечакан ден, в нечакан час!
Хвалебствен стих написах аз,
от твоя образ запленен!
От обич си родена ти,
в незнайни древни времена!
Невидимите семена
засяваш в нашите мечти!
По пътищата с теб вървях –
на длъж и шир обходих свят –
видях градини с чуден цвят...
И твоя двойствен лик възпях!
Обикнах те, любов, любов,
за цял живот – от младостта...
Безсмъртие към вечността
ти носиш с твоя мощен зов!
22,20 ч., 16 март 2018
Иван Митов
© Иванъ Митовъ Все права защищены