20.05.2018 г., 13:20 ч.  

Любов 

  Поезия » Любовна, Оди и поеми, Авторска песен
909 4 5

Любов, любов, дойде при мен

в нечакан ден, в нечакан час!
Хвалебствен стих написах аз,

от твоя образ запленен!

 

От обич си родена ти,

в незнайни древни времена!

Невидимите семена

засяваш в нашите мечти!

 

По пътищата с теб вървях –

на длъж и шир обходих свят –

видях градини с чуден цвят...

И твоя двойствен лик възпях!

 

Обикнах те, любов, любов,

за цял живот – от младостта...

Безсмъртие към вечността

ти носиш с твоя мощен зов!

 

22,20 ч., 16 март 2018

 

Иван Митов

 

© Иванъ Митовъ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??