30 авг. 2007 г., 22:37

Любов - пътуване 

  Поэзия
1198 0 4

Любов - пътуване

Където и да съм,към теб пътувам.
Към теб ме теглят пътища,пътеки
и магистрали полудели
към тебе сочат с хиляди табели
и неизменно ме препращат
все в този изход безизходен
със знака забранено.

Знам,забранено е да те обичам.

Но дори да се затичам в обратната на теб посока,
ще се препъна в пътищата спрели,
ще падна, ще се оплета във лентите им бели,
и те ,като изопнат ластик,
ще ме изстрелят пак към тебе.

(Очи притварям и не се съпротивлявам)

Как бясно ме обтичат ветровете
на пътища и магистрали,
как си приличат просвистелите табели
(и водят все към тебе).

Защо да се съпротивлявам?
Не аз решавам знаците да нарушавам.

Решават тези странни,
сантиментални сили магистрални.

И аз не се съпротивлявам...

© Мариана Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??