4 янв. 2022 г., 11:55

Любов, в душата, с топлина 

  Поэзия » Любовная
859 2 10

Любов дълбоко замразена

не се запазва, губи чар.

В леда, без аромат, е тленна,

студът е неин господар.

 

Любов, макар и натъжена,

е огнен цвят и светъл дар.

От вярата си нажежена

очаква жив и нов пожар.

 

Любов на мраз не се предава,

че дойде ли пак пролетта -

тя в блян последен се стопява.

 

Любов, в душата, с топлина

лелея аз... жарей мечта

с надеждата за бъднина.

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??