На ъгъла на красив ресторант
Чакаха ме две блеснали очи.
Прегърнаха ме горещи ръце.
Пламнаха две длани едва докоснати.
Лети вятъра и гони пожълтелите листа.
Улиците от една страст онемели.
В свят ден слънце душата ми огря.
Младостта се връща и не съвсем.
Сън ли бе в тиха нощ или реалност.
Душата ми скитница празнува.
Мисълта ми полетяла лудува.
Не ме докосвай утро, искам да сънувам.
Искам да потъна в тази нежност.
От тихи ласки снагата тръпне.
Пеперуден шепот пърха в душата.
И окъпана в страст и любов засиявам.
И празнувам рождения ти ден.
А вън на улицата препускат хора.
Не съзрели лудостта на таз любов.
Срещнахме се тихо преди миг
Събужда ни един любовен вик.
© Йонка Янкова Все права защищены