любовен знак
От жесток вятър сме се родили
и побързахме да пристъпим неписания закон -
защото никой не може да изкоренява чувства,
както не може да върне пропуснати залези.
Чукахме в предверието на далечни звезди,
а не знаехме, че оттам се е завърнал тъжният прилеп;
но под дулото на времето куршумено-летящо
ще се качим на влака, който води към дола.
Странни са пътищата, белязани с любовен знак,
че под един от тях е затрупан нешлифован диамант;
и това не е сърце, превърнало се в камък,
а изгубена мечта от пътник, тъй отдавна вече мъртъв.
© Димитър Митев Все права защищены