Apr 5, 2011, 10:25 PM

Любовен знак 

  Poetry » Love
839 0 0

                             любовен знак

 

          От жесток вятър сме се родили

               и побързахме да пристъпим неписания закон -

               защото никой не може да изкоренява чувства,

               както не може да върне пропуснати залези.

 

               Чукахме в предверието на далечни звезди,

               а не знаехме, че оттам се е завърнал тъжният прилеп;

               но под дулото на времето куршумено-летящо

               ще се качим на влака, който води към дола.

 

              Странни са пътищата, белязани с любовен знак,

              че под един от тях е затрупан нешлифован диамант;

              и това не е сърце, превърнало се в камък,

              а изгубена мечта от пътник, тъй отдавна вече мъртъв.

 

 

 

© Димитър Митев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??