(Песен)
С любовта шега не бива,
търсиш ли я – гониш вятър.
Към Земята път открива
разиграва тя театър.
Със пари се не купува,
но дарява те с крилата,
и без нея май не струва
да живееш в самотата.
Любовта е невидима,
мит, легенда или драма,
силата ти цяла взима.
Днес я има – утре няма.
И мъже, жени са луди,
тя превръща ги в играчки.
И увлечени в заблуди –
посещават често врачки.
Тъй живеят – под заплаха
от несигурната връзка.
Търсят лек с надежда плаха
и за раната – превръзка.
Не търси любов от други,
ако себе си не любиш.
С непотърсена услуга
любовта ще я загубиш.
май, 2015 г.
© Иванъ Митовъ Все права защищены