12.11.2017 г., 21:40 ч.

Любовта 

  Поезия » Любовна, Авторска песен
753 1 9

(Песен)

 

С любовта шега не бива,

търсиш ли я – гониш вятър.

Към Земята път открива

разиграва тя театър.

 

Със пари се не купува,

но дарява те с крилата,

и без нея май не струва

да живееш в самотата.

 

Любовта е невидима,

мит, легенда или драма,

силата ти цяла взима.

Днес я има – утре няма.

 

И мъже, жени са луди,

тя превръща ги в играчки.

И увлечени в заблуди –

посещават често врачки.

 

Тъй живеят – под заплаха

от несигурната връзка.

Търсят лек с надежда плаха

и за раната – превръзка.

 

Не търси любов от други,

ако себе си не любиш.

С непотърсена услуга

любовта ще я загубиш.

 

май, 2015 г.

 

© Иванъ Митовъ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??