Nov 12, 2017, 9:40 PM

Любовта 

  Poetry » Love, Authors song
755 1 9

(Песен)

 

С любовта шега не бива,

търсиш ли я – гониш вятър.

Към Земята път открива

разиграва тя театър.

 

Със пари се не купува,

но дарява те с крилата,

и без нея май не струва

да живееш в самотата.

 

Любовта е невидима,

мит, легенда или драма,

силата ти цяла взима.

Днес я има – утре няма.

 

И мъже, жени са луди,

тя превръща ги в играчки.

И увлечени в заблуди –

посещават често врачки.

 

Тъй живеят – под заплаха

от несигурната връзка.

Търсят лек с надежда плаха

и за раната – превръзка.

 

Не търси любов от други,

ако себе си не любиш.

С непотърсена услуга

любовта ще я загубиш.

 

май, 2015 г.

 

© Иванъ Митовъ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??