15 мая 2007 г., 09:06

ЛЮБОВТА 

  Поэзия
671 0 6
ЗА ЛЮБОВТА

                Тя всякакви прегради  би разбила!
                Стопила би и планини от лед!
                И с огнен меч в сърце на зло забила,
                летяла би по целий свят, навред!

                Тя може да преплува океани,
                вселени от омраза и печал!
                И босият просяк на принц да стане,
                Слабакът – силен, а бедняка – крал!

                Палачът свойта брадва да забрави
                и песен лебедова да запее!
                Смешнинкът–шут трагедии да прави,
                трагикът да започне да се смее!

                За нея времето не е преграда!
                Със нея времето не се усеща!
                Затуй понякога се много страда,
                когато се отложи тази среща!

                Понякога е с месеци, години,
                а миговете са ужасно тежки!
                Далече от любима и роднини
                да те гори таз болка нечовешка!

                Раздялата е зло, но не е вечно
                и истинска лябов, не би тя спряла
                да прелети във времето далечно,
                победоносно знамето развяла!

                И пак да грейне с щедрата си слава!
                Да слее пак душите и сърцата!
                И злото да осъди на забрава!
                И нов живот да вдъхне на душата!

                Но тази дивна мощ е уязвима
                с лъжа, коварство, корист и измама!
                От тях ний пазим я, за да я има
                и ни дарява с радост най-голяма!

© Светльо Златанов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??