24 июл. 2012 г., 21:35

Любовта без думи 

  Поэзия
922 0 3

Тъй в чиста форма тя не е възможна,

да бъдеш с нея просто ей така,

описваме я, правим я тъй сложна, 

за нея пак говоря - любовта.

 

А как възможно е да се опише,

да спорим, думи да редим,

как нещо тъй абстрактно свише

дошло, а ние му вредим?...

 

Умът човешки я опорочава,

затиква я надолу в пропастта.

Душата само я възвеличава,

но думи няма тя, а само участта.

 

Изплакваме я често, радва ни дори,

рисуваме я с четки, по ноти я редим...

Крещим по нея - били сме актьори,

посядаме, и заедно мълчим...

 

И думите не стигат никога за нея,

сърцето я долюбва, мечтите я стремят...

Желанието кара ме да закопнея - 

за любовта без думи да ми обяснят!

 

 

 

 

 

 

© Белисима Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Прегръдки и за теб, Кати! Благодаря!
  • "Умът човешки я опорочава"
    ....
    "Душата само я възвеличава"
    ...любовта
    Прочетох и ми хареса
    Прегръдки
  • Благодаря, Чо!
Предложения
: ??:??