29 мая 2010 г., 19:14

Любовта ли?! 

  Поэзия » Любовная
546 0 4

Любовта ли?! Тя е поглед, устремен във нищото!

Там двама души се препъват в кръстопътища...

Един за другиго плетат интриги от излишното

и точат влюбени слова, прокапали от мътища...

***

Любовта ли?! Би била прекрасния подарък, ако беше искана!

Във друг живот пребъдеща да би била...

Небесно-бяла бе, но две ръце самотни я оплискаха,

непитащи, неискащи причина, за да изгорят...

***

Любовта ли?!... длани потреперват от присъдата...

Той неволно стъпи в криволичещия път...

Тя с години чака своя ден и бе осъдена

да преброди и да се удари в най-любимия си кът...

***

Любовта ли?! Мислите на птиците я знаят...

Ангелски души най-страдат подир дъжд!

Тъпче, мачка, смее се, нехае!!!

... щом открие, че е искания мъж...

***

© Симона Гълъбова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??