***
Люлее се магическата леща
сред езерото в светещи бразди
и сънени, върбите клони свеждат,
целунати от водните звезди...
Прегръщам те - и вятърът въздиша
в тревистото крайбрежие... Вървим
и приливът по сенките ни пише
мънистата на стих неуловим...
© Забраван Забраванов Все права защищены