17 нояб. 2015 г., 07:39

Made in Босилеград 

  Поэзия
531 0 1

Петък – ден пазарен,

трафикът е натоварен;

всеки бърза, оглежда,

търси евтина надежда.

Кой дошъл много рано,

кой пък минавал само;

сред шеги и закачки –

клаксони и спирачки,

в градската тълпа клета

всеки със своята клетва.

 

Улиците все по-тесни

и вратите безадресни;

за гражданите честни –

веселби, хора и песни.

Останала е шепа народ,

пуснат на волев оборот.

Всеки мястото си знае,

научен да слуша и трае.

Остроумието пак се рее,

така животът се живее…

© Никица Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??