Магарето избра да свири на тромпет,
защото... чува се навред.
Но как да свири само с три машинки
с диези, със бемоли шеснайстинки?!
И-а-и-а, поема дълго мощен дъх,
а после " тааа" това е неговият връх.
Животните запушиха уши,
а Марко никак не мълчи.
Той тропа със копитце, със очи жуми
и мъчи се да вземе горно "ми".
Разсърден Мечо грабна медната тръба,
магарето побегна та се не видя.
© Иван Иванов Все права защищены