12 июл. 2014 г., 23:08

Майчина отмяна 

  Поэзия » Для детей
947 0 6

 

 

Лястовичета мънички

вирят от гнездо главички.

Гладни човчици разтварят,

да цвърчат се надпреварят

и зоват неспирно: „Мамо!“

Да порасне най-голямо

всяко лястовиче иска.

„Мамо, дай на мене!“ – писка.

А когато дойде есен

и заякнат, с волна песен

ще поемат път далечен.

В африкански юг напечен

ученици ще са всички.

Мъничките лястовички

ще се учат, за да станат

утре майчина отмяна.

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??