Е, в края на краищата, мила;
това не е краят на света!
И мама била е така родила:
с мъки - в името на любовта!
А после? Не му мисли за после...
Ще дойде детето по канален ред!
Ще ти олекне тъгата в нощите:
любовта не брои мигове в ответ.
Ще залягаш на денонощни грижи.
И нещо родено с любов ще расте.
И обич силата несетно ще движи.
И ще расте младеж от дете!
Двама сина! Майката им мъжка,
ще се гордее от сърце и душа!
А бащата в молитвите си дръзки -
се моли за още българи с деца!
© Стойчо Станев Все права защищены