1 июн. 2007 г., 10:24

МАЙКО 

  Поэзия
2173 1 37
 

Приличам ли на теб, кажи ми, майко?

Поглеждам ли те с твоите очи?

Вървях ли по пътеката постлана -

пропита с много майчини сълзи.

Осъмваше ли с мен, кажи ми, майко?

Душата ти трептеше ли от страх,

че няма да застана на вратата,

изричайки: "Аз знам, че закъснях".

Срамува ли се с мен, кажи ми, майко?

Ранявах ли те с думи и лъжи?

Разплаквах  ли те, казвайки понякога,

че исках друга майка да си ти?

Целувам ти ръка... Прости ми, майко,

че бях не най-добрата дъщеря.

Разбирам те едва сега, когато

съм майка и на свои две деца.

© Кремена Стоева Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??