16 мая 2021 г., 08:40  

Майският дъжд 

  Поэзия » Другая
490 2 6

Дълго го чакам майския дъжд,

звън на камбани по сънни стъкла.

Чакам го, чакам да плисне веднъж,

той ли не чу или аз не разбрах,

 

как под липите на нашия двор

бързо прелитна, на сухо се спря.

Обич потърси, ласка и взор,

сетне до прага тихо замря.

 

Кой ли го търси, кой го обича,

мокър до кости странник нечакан?

Може би само русо момиче

 

в сън му се врирча, на него прилича.

Руси къдрици навред разпилява,

хвърка до прага, с него наднича.

 

 

 

 

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??