May 16, 2021, 8:40 AM  

Майският дъжд 

  Poetry » Other
491 2 6

Дълго го чакам майския дъжд,

звън на камбани по сънни стъкла.

Чакам го, чакам да плисне веднъж,

той ли не чу или аз не разбрах,

 

как под липите на нашия двор

бързо прелитна, на сухо се спря.

Обич потърси, ласка и взор,

сетне до прага тихо замря.

 

Кой ли го търси, кой го обича,

мокър до кости странник нечакан?

Може би само русо момиче

 

в сън му се врирча, на него прилича.

Руси къдрици навред разпилява,

хвърка до прага, с него наднича.

 

 

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??