Малечка-Палечка
Малечка-Палечка е едно българско момиче,
наглед малка като дете но с добро сърце.
Болна от малка от коварна болест една, живот в количка, да така се придвижва тя,
бори се всеки ден, не се предава никога.
Израсла не като другите деца,
но с грижи и любов не е сама.
Реши тя, да дари своята коса,
да зарадва някой друг болен, като нея.
Да бъдем добри тя ни призова,
една малка дама с Голяма душа.
Да тя ще остане без своята коса.
без да се замисли за себе си сега.
Косата и ще бъде върху голата глава на болна жена.
Ще протегне своята ръка да помогне,
да вдъхне надежда Една, че останала е Доброта!
© Валентин Миленов Все права защищены