9 дек. 2019 г., 01:11

Малката русалка 

  Поэзия
393 3 2
"Но ако ти ми вземеш гласа – рече малката морска русалка,
 - тогава какво ще ми остане?"

И с цялото си Аз да ме погълнеш.

Да ме изпиеш.

Да потъна.

Да ме няма.

Да бъда нищо… Части да съм. Пъзел.

В утробата ти ще се раждам цяла.

Вземи гласа ми! Отрежи нозете ми!

От мене нека нищо не остане…

 

***

 

Обикнало морето бреговете

и лумнало във облаци от пяна.

© Ралица Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??