3 февр. 2023 г., 12:41

Малък заем от Вивалди 

  Поэзия
678 3 5

МАЛЪК ЗАЕМ ОТ ВИВАЛДИ

 

... по разнебитения свят
каручката ми си скрибуца –
дали ще хапнем за обяд,
не знам, с кобилката ми куца.

 

Ще си я пусна – да пасе
в полето с щир и със люцерна.
А покрай старото шосе
ще свири зимата с латерна.

 

Нали съм си захлюпен люх,
и днес не найдохме сполука.
И бухалът ще буха – глух,
за моя дух какво му пука?

 

Дали ще стигнем у дома,
или – във циганското гето
ще станем на чувал кайма,
която се продава нето?

 

И – ако спазваме бонтон,
с един цитат ще си послужа –
което ви изпях, бе стон,
което премълчах, бе ужас.

 

Потеглям – снопче Светлина,  
без никакви молби и жалби...
С годишните си времена,
назаем взети от Вивалди.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??