3 июл. 2013 г., 20:01

Мария 

  Поэзия » Другая
737 0 4

по Б. Христов - "Жената Мария"

 

Аз ли коя съм? Мария.

Жената на всички мъже.

Жената, която в магия

все тича с издрани нозе.

 

Магдалена? Грешка! Мария.

Мария. И себе си. Толкоз.

С Голготската орисия

да идвам в съня ви до болка.

 

Аз ли коя съм? Мария.

Икона на грешница. Вечност.

Щом зърна в мъж своя Месия -

превръщам се в непорочност!...

 

Е, вече разбрахте? Мария?

А Анна, Елена къде са?

Здравейте на всички! Щом в рая 

отново Ви срещам - ще черпя!

 

Пак нося от дивите круши

и резенче хляб за закуска.

Вземете си! Друг път? За други?

Пак слизам! Чао! С наслука!

 

П.С. И тъй като лирическата има право на глас, реших да ѝ го дам :)

с усмивки

© МариЯ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Привет! Не съм си тръгвала от тук никога, Таня!...
    Здравейте, Чо и Мария!
    Интересно (ще) ми е да получа мнение (от пишещите поезия) за лирическия образ, затова го публикувах тук.
    Хубав ден, приятели.
    Вдъхновения желая!
  • !!
  • Добре дошла отново
    Допадна ми! /Пък и щом е за Мария /
    Поздрави!
  • Радвам се, че се върна!
Предложения
: ??:??