4 янв. 2019 г., 19:11

Маска 

  Поэзия » Философская, Гражданская
936 5 3

Понякога изпитва всеки нужда

да бъде по-различен, а не той.

Със трепет си поставя маска чужда –

на мъченик, тузар или герой.

 

Несигурно по улиците крачи

и стряска се насън, че е разкрит.

Предимствата на имиджа обаче

го карат да запази този мит.

 

Във хората отчаяно се вглежда,

света внезапно сякаш проумял –

надянал своя лъскава одежда,

участва всеки в маскения бал.

 

И маската се страства със лицето,

достоен израз на човешка суета.

А някъде дълбоко във сърцето,

прогонена, се свива Личността.

© Цвеке Шарено Все права защищены

Произведението е включено в:
  891 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??