4.01.2019 г., 19:11 ч.

Маска 

  Поезия » Философска, Гражданска
939 5 3

Понякога изпитва всеки нужда

да бъде по-различен, а не той.

Със трепет си поставя маска чужда –

на мъченик, тузар или герой.

 

Несигурно по улиците крачи

и стряска се насън, че е разкрит.

Предимствата на имиджа обаче

го карат да запази този мит.

 

Във хората отчаяно се вглежда,

света внезапно сякаш проумял –

надянал своя лъскава одежда,

участва всеки в маскения бал.

 

И маската се страства със лицето,

достоен израз на човешка суета.

А някъде дълбоко във сърцето,

прогонена, се свива Личността.

© Цвеке Шарено Всички права запазени

Произведението е включено в:
  893 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??