Мечтая за моята зима-
онази, с най-белият сняг,
в косите вихрушка да има,
пътека от приказен впряг!
Да грее в огнището огън
със мирис на хляб в утринта,
да няма никога "Сбогом"-
споделена да е радостта!
В тъмата на дългите нощи
да свети снежният прах,
да вярвам и още и още...
в света няма болка и страх!
© Руми Все права защищены