Есен пъстра пак дойде
и ме хвана за ръце.
Пламна есенна игра
с кестени и със листа.
Днес играех си във парка
и намерих си шишарка.
Есенно и пъстро пак е
в джобчето на мойто яке.
С шишарки, кестени, листа
пазя в мене есента.
Джобът ми е свят огромен
и побира шарен спомен.
Скоро сняг ще завали
и ще пламнат куп игри.
Пак на нашия балкон
ще направя снежен трон.
Снегът за мен е ценен дар,
а снежният човек – другар.
В джобчето ще скътам пак
мечта от бяла топка сняг.
©️ Дарина Дикова, 09.10.2024 г.
© Дарина Дикова Все права защищены