Нейде сред океанските широти
плава приказен кораб - мечта.
Бягат пред него сребристи вълни,
нощем пътя му сочи звезда...
А на борда величествен, горд,
познал в бездната свойта стихия,
капитанът, пиян от възторг,
е сякаш в плен на магия:
сам господар на свойто сърце,
той сръчно руля върти.
Поел е съдбата си в свои ръце.
Капитанът, всъщност - си ти!
Но с устрем към простор, свобода,
с попътния вятър на чисти мечти,
плава корабът в самота -
самотата в твойте очи...
И мъка в дръзкия поглед гори -
единствен си сред цял океан,
а в тез житейски, дълбоки води,
е трудно да бъдеш смел капитан.
Но ти следвай свойта мечта,
не я оставяй да отлети,
макар че жаждата за свобода
с тежка самота заплати.
Отново бързай с кораба бял,
дори в морето на свойте сълзи.
И след хиляди беди оцелял -
открий непознати земи!
P. S. Посветено на свободните духом!
© Калин Пантов Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
Ти си по-смел, отколкото вярваш, по-силен, отколкото изглеждаш, и по-умен, отколкото си мислиш »