Животът е това, което става
Между мисълта за искам и мечтая
Между ще го направя, но не става
Между трябва ми и се нуждая.
Животът е това, което искаш
Но срамежлив си, не ти стиска
Да кажеш го на глас, да питаш
И да поемеш смело риска.
И страх те е, че някой ще ти каже не
Че ще ти се изсмее в лицето
Че мечтата ти ще спре
И ще ти нарани горкото Его.
Христо Христов
2024 г.
© Hristo Hristov Все права защищены