Догонвам мечтите си луди.
А вятърът тича след мен.
Той иска да вземе което
дълбоко е скрито в мен.
И всичко започна, когато
внезапно погледна ме ти.
Тъй тъжен, самотен и нежен,
а твоята ласка за мен!
Мечтите ми, истински нежни,
живеейки дълго в мен,
превърнаха ласката твоя
в невидима обич и плен!
В земята дълбоко се спуснах.
И огнена лава ти взех, без страх
Така ти си стопли сърцето.
А нея превърна в прах!
Догонвам мечтите си нежни.
А вятърът тича след мен.
Той иска отново да вземе
обичта, която е само за мен!
И в друга галактика ходих.
За тебе донесох - луна !
Погледна я, докосна едва.
Прошепна "Колко студена е тя".
И всичко завърши, когато
тъй безразлично захвърли - мечта!
Станаха чужди твоите слова.
Доволен си от по-прости неща...
Мечтите ми истински тъжни.
Догонва ме вятър студен.
Той скоро ще може да вземе
това, което остана от мен!
© Мария Николова Все права защищены