29 дек. 2023 г., 08:50

Между Ватерло и Варна 

  Поэзия
231 3 6

МЕЖДУ ВАТЕРЛО И ВАРНА

 

... в парка с мъртвите алеи листопадът си изгни,

чернодрешки – зимни феи, в залива пълзят вълни,

през мелтемите скрибуца празно водно колело,

почне ли денят с пърцуца, свършва със менте мерло,

заблуден клошар се мерне край казана за боклук,

скрил в чувала две консерви, сетне тръгва си оттук,

пълна нищета в пейзажа, просто – смешна алгебра! –

 

три чадъра върху плажа с трийсет щръкнали ребра,

седем кучета, три котки, сринат – до основи – бар,

вързани рибарски лодки с три синджира с катинар,

триста гларуси „За почест!” са ми взели във шпалир,

с мен подписали безсрочен, тих сепаративен мир,

и – разпуснал батареи – сякаш подир Ватерло! –

в парка с мъртвите алеи чакам ви с шише мерло.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??