Заплетена душа -
ранена птица,
пленено в страховете ми
дете.
Заплувала в
мътилката на
дните
нахлули в процепите на
живот
пленен.
Заплетена сред мрака
е незряща,
но чува всяка стъпка
на деня,
когато след нощта
безсънно спяща,
пристъпва
светло тихо
през съня.
Заплетена от
мислите си вчера,
на призраците ще обърне
гръб.
И на деня ръката
ще поеме
да извърви
в / не/ сън
пак своя път.
© Искра Радева Николова Все права защищены
сърдечен поздрав, Искра.