"Назад се не връща щастливият миг"
Хайне
Жареше слънцето, сияеше денят,
с радост в душата пристъпвах в града,
всичко за мен бе сякаш сън,
от приказка чудна, трептяла като звън.
Небето ясно в миг потъмня,
облак мрачен пред слънцето спря,
заличи лазура му лъчист,
дочух аз някакъв сподавен вик:
"Назад се не връща щастливият миг."
© Мадлен Все права защищены