29.10.2008 г., 15:46 ч.

Миг 

  Поезия » Философска
605 0 9

   "Назад се не връща щастливият миг"

                                                    Хайне

 

Жареше слънцето, сияеше денят,

с радост в душата пристъпвах в града,

всичко за мен бе сякаш сън,

от приказка чудна, трептяла като звън.

 

Небето ясно в миг потъмня,

облак мрачен пред слънцето спря,

заличи лазура му лъчист,

дочух аз някакъв сподавен вик:

"Назад се не връща щастливият миг."

 

 

© Мадлен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??