15 мар. 2008 г., 19:04

Миг съвършенство... 

  Поэзия » Пейзажная
1406 0 46

 

                   

                                          Миг съвършенство...

 

                                          В слънце се къпе реката...

                                          Блести!

                                          По слънчева пътека

                                          утрото бавно върви.

                                          С небето отново говорят

                                          тополите,

                                          за кратко със птиците

                                          разменили си ролите.

                                          Гълъби бели по водата

                                          накацали,

                                          редят се върбите

                                          край реката заплакали...

                                          Приказна песен запява

                                          реката...

                                          а брегът я целува

                                          любовно в отплата.

                                          Слънчеви зайчета тичат,

                                          играят...

                                          че още е зима

                                          не искат да знаят...

                                          Пролетен вятър довява

                                          ухания...

                                          пъстра палитра

                                          от цветя и мечтания.

                                          Блика във синьо небесно

                                          вълшебство,

                                          потегля денят...

                                          Малък миг съвършенство.

 

 

 

© Магдалена Костадинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??