Миг съвършенство...
В слънце се къпе реката...
Блести!
По слънчева пътека
утрото бавно върви.
С небето отново говорят
тополите,
за кратко със птиците
разменили си ролите.
Гълъби бели по водата
накацали,
редят се върбите
край реката заплакали...
Приказна песен запява
реката...
а брегът я целува
любовно в отплата.
Слънчеви зайчета тичат,
играят...
че още е зима
не искат да знаят...
Пролетен вятър довява
ухания...
пъстра палитра
от цветя и мечтания.
Блика във синьо небесно
вълшебство,
потегля денят...
Малък миг съвършенство.
© Магдалена Костадинова All rights reserved.