26 сент. 2007 г., 15:31

Мигове 

  Поэзия
874 0 35

                                                 Посветено на Анета Джурова
                                   с пожелание щъркелите да и подарят
                                   няколко прекрасни внучета и щастие

       
                                   Върху бяла пеленка
                                   бебенце проплака
                                   и търкулна се сълза
                                   на майката в душата.
                                       -------------------
                                   Тишината пак се скри,
                                   шляпат босите крачета,
                                   първо крачка, после две -
                                   тичат кончета в полето.
                                          -----------------
                                   Детски смях звъни,
                                   край реката пак се втурва,
                                   после тихичко заспа
                                   и в миналото се потулва.
                                           -------------------
                                   Бели трепети цъфтят
                                   в нова пролет размечтана,
                                   дъха с аромат на люляк
                                   първа обич, най-желана.
                                            ------------------
                                   Пак заражда се любов
                                   на майката в душата,
                                   върху бяла пеленка
                                   бебенце проплаква.
                                            -----------------
                                   В стара къща с тих чардак
                                   краят себе си с тъга намира,
                                   по калдъръма стене стар бастун,
                                   на комина щъркели гнездо си свиват.
                                            ------------------
                                 

© Магдалена Костадинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??