21 янв. 2012 г., 04:55

Мигът 

  Поэзия » Другая
410 0 2

 

 

 

                                                   М И Г Ъ Т

 

 

                                             Връщам се отново 

                                             в живота си - преди.

                                             Ледът е арестувал

                                              и спомена дори.

                                              Канали заледени

                                              са улиците - спят.

                                              Но магьосник ловък

                                              и майстор-акробат 

                                              пак идва оня миг,

                                              със своя малък свят.

                                               Завехналата рана

                                               все още ме боли.

                                               Не я доизлекувах

                                                и вляво ми тежи.

                                                Студът е вече болка.

                                                Снегът пък - радостта.

                                                Мигът - играчът хитър,

                                                 е паж на вечността.

                                                 Любовта си с него

                                                 превърнеш ли в съдба,

                                                 ще разбереш на дните -

                                                      потайната игра.

 

                                                         Wali (Виолета Томова)

 

 

© Виолета Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Завехналата рана

    все още ме боли.

    Не я доизлекувах

    и вляво ми тежи.
    Харесах! Хубава мелодия!
  • Дали? Добър вечер, Вили!
Предложения
: ??:??