Забързани, не чуваме вика
на плахата любов - разкаяна.
Клаксоните пищят - панически.
В новините, някой кряска истерично,
че хората не вярват и в омразата,
тъй както не повярваха на обичта.
.... и тъмно е, из крайните квартали.
Тихо е - в ограбените жилища,
като в живот - останал без любов.
Бездомни бродят верни кучета
и търсят - от хората изгубената вярност.
В света голям, човекът чака своята звезда -
единствена, за да не стане като вятъра,
подгонен от забравата - завинаги.
Докато бързахме, небесни светила
били продавани на борсата
на времето - предишно.
А слънцето - отдавна коронясано
за крал, диктатор или още...,
гори заради своя грях - небесен.
Дали ще ни остане поне цвете,
запазено в хербарий - като спомен.
Минувачи сме, по булеварда на живота -
запътени към някаква илюзия -
като мираж - от жажда за човечност.
© Виолета Томова Все права защищены