3 апр. 2022 г., 13:11

Минзухар 

  Поэзия
205 0 0

 

През квадратните нишки на моето перде,
над покриви с димящи комини,
в януарското утро минзухар расте
и осветява бузите му сини.

 

Разтопен сняг сипе на зимното сърце,
отмива незабравените ласки,
които го галеха с остро перце,
туптящо в измъчени окраски.

 

Люлее минзухара своя ясен хоризонт,
в морски лазур се небето синее,
над бели поля пробягва надеждния свод
и в рукналите потоци живее...

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??