Слушай! Слушай, моя Музо!
Няма тайна в чаша узо.
Но в живота има тайна
по земята ни омайна.
И където и да ръгнеш,
в който път и сам да тръгнеш,
винаги след теб ще тръгват
други в пътя да обръгват.
Всеки края заслужава -
друг му пътя продължава.
В туй е тайната голяма,
дето и в съня я няма.
Тъй животът е безкраен,
но и толкова нетраен...
© Никола Апостолов Все права защищены